Ny bestyrelse i 100% for Børnene

Ny bestyrelse i 100% for Børnene

Ny bestyrelse i 100% for Børnene 1000 750 100% for Børnene

Ny bestyrelse i 100% for Børnene

100% for Børnene afholdt generalforsamling den 27. juni, hvor vi desværre skulle sige farvel til to stærke personligheder i organisationen. På mødet trak Mette Villekær Østergaard sig som forkvinde og Torgny Møller sig som kasserer. Både Mette og Torgny har bidraget stærkt til 100%s arbejde de sidste mange år. De tomme pladser i bestyrelsen er dog allerede blevet besat og vi vil gerne byde velkommen til den nye bestyrelse i 100% for Børnene:

  • Romaric Gé – Formand
  • Erik Grootveld – Næstformand
  • Tina Bundgaard – Kasserer
  • Betina Haugaard Heron – Medlem
  • Lene Lind Pedersen – Medlem
  • Helene Gertsen – Medlem
  • Signe Xenia Pedersen – Suppleant

Vi har inviteret bestyrelsen til en snak om, hvorfor de er engageret i netop 100% for Børnene.

Vi har inviteret bestyrelsen til en snak om, hvorfor de er engageret i netop 100% for Børnene.

Hvorfor 100% for Børnene?

“100% for Børnene er en lille udviklingsorganisation, og det skal man ikke lade sig snyde af. Et lille, men yderst professionelt og målrettet hold sikrer forandringsskabende udvikling med bæredygtighed og børns rettigheder som omdrejningspunkt.”

Sådan beskriver 100% for Børnenes nye formand, Romaric Gé, organisationen og dens arbejde for udsatte børn og unge i Kenya og Ghana. Romaric har tidligere været en del af bestyrelsen som medlem.

“Jeg er en blevet en fast del af holdet som formand og dertil frivilligkoordinator, og er stolt over at være med til at gøre en afgørende forskel for udsatte børn i Ghana og Kenya.”

Romaric har de seneste 2 år også fungeret som frivilligkoordinator, og har derfor et tæt samarbejde med de ansatte og frivillige i 100% for Børnene. Til dagligt arbejder Romaric som projektmedarbejder i MIND YOUR OWN BUSINESS, hvor han arbejder med unge og iværksætteri i Danmark – en erfaring der drages nytte af i 100%.

100%s arbejde med at forbedre børns levevilkår og rettigheder er noget af det mest meningsfulde, jeg overhovedet kan komme i tanke om.

fortæller Betina heron, nyt medlem i bestyrelsen.

Til spørgsmålet om “hvorfor 100% for Børnene?” svarer nyt bestyrelsesmedlem Betina Heron:

“100%s arbejde med at forbedre børns vilkår og rettigheder er noget af det mest betydningsfulde, jeg overhovedet kan komme i tanke om. Det var baggrunden for at gå ind i bestyrelsen for år tilbage – og det er baggrunden for, at jeg igen indtræder i bestyrelsen.”

Betina har tidligere været en del af bestyrelsen i 100% for Børnene, men måtte trække sig for en periode. Hun forklarer:

“At jeg stoppede for nogle år siden, havde intet med 100% at gøre, men skyldtes alene travlhed hos mig privat og arbejdsmæssigt, og deraf en følelse af ikke at levere en ordentlig indsats.”

Betina er nu tilbage og klar til at bidrage. Til spørgsmålet om, hvad Betina mener, at netop hun kan bidrage med i bestyrelsen svarer hun:

“Qua mit arbejde og involvering i en række erhvervsnetværk, har jeg gode kontakter til virksomheder, for hvem CSR og Verdensmålene fylder mere og mere. Så jeg tror især det er i den retning, at mine kompetencer/netværk skal bruges i 100% for Børnene.”

Betina arbejder til dagligt som vice præsident i NIRAS og kommer med sin mangeårige erfaring til at spille en central rolle i 100%s strategiske arbejde.

Vores team og samarbejdspartnere er en stor inspiration og får mig til at ville yde en ekstra indsats

fortæller Helene Gertsen, medlem i bestyrelsen.

Lene og Helene fortæller om deres rolle i bestyrelsen

Med os i snakken har vi også to kvinder som har været en del af 100% for Børnene i mange år. Den ene har netop kunne fejre 10-års jubilæum. Der er selvfølgelig tale om Helene Gertsen og Lene Pedersen. Udover at være en del af bestyrelsen koordinerer Helene og Lene praktikophold for socialrådgiverstuderende fra Københavns Professionshøjskole.

Lene fortæller: “Jeg trådte ind i bestyrelsen i 100% i kraft af min faglige interesse og fordi jeg bestemt mener, at de indsatser og projekter som vi bidrager til hos vores partnere i Syd, er med at til at skabe en positiv udvikling.”

Og Helene fortsætter: “Det er et kæmpe privilegium at få lov til at samarbejde med mennesker, som jeg virkelig kan mærke brænder for 100%s visioner og det arbejder vi laver. Vores team og samarbejdspartnere er en stor inspiration og får mig til at ville yde en ekstra indsats.”

Både Helene og Lene er afgørende for organisationens arbejde med at engagere danske studerende i 100% for Børnenes bæredygtige udviklingsarbejde.

Næstformand og en suppleant til bestyrelsen

Erik Grootveld indtager efter sidste generalforsamling rollen som næstformand i bestyrelsen. Udover at være engageret i 100% for Børnenes bestyrelse arbejder Erik også i en anden velgørenhedsorganisation der fokuserer på uddannelse blandt børn i Malawi. Erik fortæller:

“I 2013 besøgte jeg en fattig landsby i Malawi, hvor mange forældre kæmpede med at betale for børnenes skolegang. Derfor startede jeg et skoleprojekt for børnene. Siden 2018 har jeg dertil også være engageret i 100% for Børnene.”

Signe Pedersen er også ny i bestyrelsen og fungerer lige nu som suppleant. Signe har i mange år deltaget aktivt i forskellige velgørenhedsprojekter, hovedsageligt for udsatte børn i både Danmark og i udlandet. Til spørgsmålet om, hvorfor Signe vil engagere sig i 100% for Børnene svarer hun:

“Da muligheden kom for at involvere mig i 100% for Børnene, vidste jeg, at det var her min energi skulle lægges. Det er netop projekter for børn i de steder af verden, hvor der er allermest brug for det.”

Endnu engang vil vi gerne byde hjerteligt velkommen til den nye bestyrelse i 100% for Børnene.

da_DK