Seksualitet på skoleskemaet

Seksualitet på skoleskemaet

Seksualitet på skoleskemaet 1476 1180 100% for Børnene

Sammen med både piger og drenge og skolelærere har vi startet et nyt projekt omkring et gængs tabu: kropslighed og seksualitet. Projektet er finansieret af CISU – Civilsamfund i Udvikling. Vi er startet på et udvalg af skoler i landområder og i slumområder sammen med vores partner på projektet, den lille NGO Periamma, og den lokale ekspert The Centre for the Study of Adolescence Kenya.

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

Få et indblik i projektets opstart med den lokale koordinator Carstens fortælling. 

“Luften i lokalet er mættet og svedperler fornemmes på de forskellige deltagers ansigter. Om det skyldes de 26 grader eller emnerne skal være usagt. Men faktum er, at vi har taget hul på at diskutere nogle af de mere kontroversielle emner inden for sexualitetsundervisning.

Vi er i begyndelsen af september og er samlet til workshop i Nairobi, Kenya. 4 organisationer fra henholdsvis Danmark og Kenya er gået sammen om at øge bevidstheden om sex og seksualitet blandt unge mennesker i Kenya.

Målet er at give de unge en tilstrækkelig indsigt og respekt for sig selv, det andet køn, og styrke deres viden om egne rettigheder over krop og sind. Udfordringer er der nemlig mange af – uønskede graviditeter, manglende kendskab til præventionsmidler, ulovlig udførte aborter, omskæringer af piger og forbud mod at være homoseksuel.

Vores facilitator Albert fastholder blikket og spørger endnu engang ud i forsamlingen, hvordan vi vil besvare spørgsmålet fra den unge mand, som gerne vil vide om han er unormal, hvis han føler sig tiltrukket af sin bedste ven. Stilheden er nærmest larmende og svedperlerne glinser på flere af deltagernes ansigter. I Kenya er det kontroversielt at drøfte homoseksualitet, da det anses som værende ulovligt. Det er jo i den grad i kontrast til danske værdier og normer, men vi er her ikke for at fordømme. Sammen skal vi være med til at forøge kendskabet til disse kontroversielle emner, så alle de børn og unge mennesker, som er en del af dette projekt, kan føle sig bedre rustet til at tage vare på sig selv og ikke føle sig unormale.

Opgaven bliver løst i fællesskab efter flere gode og konstruktive samtaler. Det er tydeligt at mærke, at der er en ivrighed og et stort ønske om at lære, udveksle synspunkter og blive klogere. Vi har sat barren højt, for vi ved at uddannelse er det lange seje udviklingstræk, der kan være med til at skabe forandringer. Så i løbet af de næste 8 måneder vil vi træne og uddanne lærere og elever på 24 forskellige skoler beliggende i nogle af de største slumområder i Nairobi, og på landet i Rift Valley, Kenya.”

Projektet er finansieret af CISU – Civilsamfund i Udvikling.

da_DK