Hvem er vi

100% for Børnene arbejder dér, hvor ingen andre er. 

Organisationen blev stiftet i 2008 af kaospiloten og ildsjælen Signe Møller. Hun kom til Mombasa året før, hvor hun mødte børn og familier på Kibarani losseplads.

De cirka 3000 familier bosiddende i området levede ovenpå og af affaldet, under dårlige sanitære forhold. Ingen NGO ville på det tidspunkt handle. Det ville Signe. Mødet med familierne inspirerede hende til at gøre en forskel – og derfor startede hun organisationen.

I dag arbejder vi i udsatte og marginaliserede områder med lokale partnere omkring de børn og unge som ingen andre vil eller kan hjælpe. Børn der bor og arbejder på lossepladser. Børn der bor på gaden. Børn med handicap. Og børn og unge der lever i marginaliserede samfund.

Børn og unge, hvis stemme sjældent bliver hørt.

Med deres stemmer som pejlemærke sætter vi alt ind på at skabe muligheder og give dem de kompetencer de har brug for. Vi gør det med nærvær, grundighed, viden og handlekraft. Vi gør det ved at samarbejde med små lokale partnere og organisationer som kender lokalbefolkningen og konteksten bedst.

100% FOR BØRNENE ARBEJDER I GHANA OG KENYA

Alle vores projekter er implementeret i tæt partnerskab med små lokale NGO’er.

100% for Børnene arbejder især med

Skolegang

Vi startede med at støtte 2 skoler i Kenya. Nu har vi styrket undervisningen på mere end 28 skoler i Kenya og Ghana, sikret mere end 2000 børn og unge adgang til en uddannelse og kapacitetsopbygget mere end 60 lærere. Vi arbejder også med danske skoler med fokus på at engagere unge i Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling.

Sundhed og trivsel

Vi har sikret mere end 1100 børn adgang til et måltid mad dagligt. Vi kombinerer skolegang med mad for at sikre at forældre i særligt udsatte områder lader deres børn komme i skole. Vi arbejder også med at give børn med særlige behov adgang til terapi og leg for at styrke deres trivsel. På 24 skoler i Kenya forebygger vi smitte af kønssygdomme og unges graviditeter.

Partnerskaber

Vi ved at partnerskaber for handling er det vigtigste værktøj i vores udviklingsarbejde. Derfor har vi mere end 20 partnere i Ghana, Kenya og Danmark. Vi finder sammen med vores partnere de bedste måder at støtte børn og unge på for at indsatsen bliver bæredygtig. Derudover hjælper vi også sårbare partnere med at blive stærkere.

Oplysning

Fortalervirksomhed er en integreret del af alle vores projekter. Vi uddanner vores målgrupper og partnere i at påvirke beslutningstagere og medborgere. Igennem radio og video er nået ud til mere end 2.000.000 mennesker med vores budskab om pigers rettighed til en uddannelse i Ghana og mere end 70.000 mennesker med vores budskab om gadebørns rettigheder.

Vores mål og metoder fortalt på 2 minutter

da_DK