Børnebeskyttelse


Der kan være mange grunde til, at børn ender på gaden. Nogle er født ind i fattige familier, der ikke har råd til tag over hovedet. Andre er blevet smidt ud eller stukket af hjemmefra grundet vold eller seksuelt misbrug. Nogle har mistet deres forældre til sygdom, mens andre igen er ofre for krig og konflikt.

Børn, der lever på gaden, er sjældent sikret eller klar over deres rettigheder. Deres liv er en evig kamp mod fattigdom, sult og overgreb, hvorfor retten til at være barn og til at lege er et privilegium, der ikke eksisterer for dem. Mange børn har en familie, der kæmper sammen med dem, men der er også de børn som ingen voksne har til at tage sig af dem. Disse børn har ikke nogen til at give dem kærlighed og støtte. De har heller ingen, der sørger for, at de kommer til lægen, i skole eller får mad i maven. Og de har ingen til at beskytte dem mod kidnapning, vold eller seksuelle overgreb.

I 100% for Børnene arbejder vi med forebyggelse og støtte til den enkelte familie og lokalsamfundet således, at børn kan blive i miljøer med omsorg i stedet for at ende på gaden eller i institutioner. Det gør vi gennem nedenstående projekter.

da_DK