Børnereportere


Vi tror på, at børn og unge har meget på sinde – meget mere end vi går og tror. 

Derfor skal 4 børnereportere hjælpe os med, at formidle om det udviklingsarbejde vi går og laver i 100% for Børnene. Børn oplever verden på en anden måde end voksne. De ser ikke fattigdom og forskelle først, men i stedet mennesket bag: en ven, en dygtig fodboldspiller eller noget helt tredje. Det skaber en forunderlig formidling som formår at skabe broer mellem mennesker – både her i Danmark og i Kenya og Ghana.

I august 2019 var 100% for Børnene på en monitoreringsrejse og havde her selskab af to børnereportere fra Danmark – Emma på 11 år og Louis på 9 år. Sammen besøgte vi vores partnere for at se gode eksempler på, hvordan ghanesiske organisationer og institutioner arbejder for FN’s Verdensmål. På deres skattejagt lykkedes det Emma og Louis at finde stortset alle FN’s Verdensmål i samarbejde med vores partnere. Du kan følge skattejagten i videoerne her.

Verdensmålsbingo 2022

Vi erfarede, at børnereporterne formåede at indfange aspekter som vi ikke selv så, hvis blot de fik frihed til at forfølge deres nysgerrighed.

I år drager vi atter afsted med ikke blot 2, men hele fire børne- og ungereportere. Sammen skal vi besøge modige, aktivistiske unge i Nairobi og Mombasa i Kenya, som kæmper for ligestilling mellem kønnene og for deres rettigheder til at være dem de er. Vi tror på, at det mod børnereporterne møder ude i verden har kraften til at skabe nysgerrighed og mod herhjemme i Danmark.

Vi ønsker, at engagere ved at gøre globale problematikker konkrete gennem det personlige møde mellem ældre og børn. Med udgangspunkt i mødet med aktivistiske unge i Kenya, skal de 4 børnereportere udarbejde og definere to kreative produkter samt udvikle konceptet “Verdensmåls-bingo”.

De fire børnereportere tager afsted til Kenya i efteråret 2022 og vil efter deres hjemkomst udvikle Verdensmåls-bingo som så skal spilles på udvalgte plejehjem og aktivitetscentre i Danmark. Nedenfor kan du møde de fire børnereportere og høre deres tanker om Kenya inden de er taget afsted.

da_DKDANISH