Børnereportere


Vi vægter børns perspektiver højt og arbejder hårdt på at inddrage dem i vores arbejde. En af de måder vi gør det på er gennem vores børnereportere.

Børn oplever verden på en anden måde end voksne. De ser ikke fattigdom og forskelle først, men i stedet mennesket bag: en ven, en dygtig fodboldspiller eller noget helt tredje. Vi har derfor gode erfaringer med at inddrage børn i både udviklings- og engagementsarbejdet på deres egne præmisser. Børnenes autenticitet, nysgerrighed og ligefremhed formår at skabe broer mellem mennesker – både her i Danmark og i Kenya og Ghana. Du kan få direkte indblik i arbejdet som børnereporter ved at klikke på en af de følgende film: Børnereporternes tanker inden afrejse her;
børn der bor på gadenbørn på en kostskole og børn som spiller Verdensmåls- bingo.

I 100% for Børnene synes vi at det er vigtigt at sende danske børnereportere til Kenya og Ghana for at opnå indsigt i de globale problemstillinger, der påvirker børn og unge. Formålet er at fremme forståelse og skabe engagement hos danske børn gennem direkte møder med jævnaldrende fra forskellige vilkår. Det gør vi for at:

Fremme Global Forståelse og Empati: Børnereporterprogrammet giver danske børn mulighed for at opleve og forstå de udfordringer, deres jævnaldrende står overfor i andre dele af verden. Dette møde med forskellige vilkår fremmer empati, forståelse og en følelse af global samhørighed, hvilket er essentielt i en stadig mere globaliseret verden.

Styrke Børns Engagement og Aktivisme: Ved at give børn en aktiv rolle som reportere og fortalere, styrker programmet deres engagement i sociale og globale spørgsmål. Børnereporterne
vender hjem med historier og erfaringer, som de deler med deres skolekammerater, hvilket skaber en ripple-effekt af bevidsthed og aktivisme.

Understøtte Børns Ret til at Blive Hørt: Børn har ret til at udtrykke deres meninger og blive hørt i spørgsmål, der vedrører dem (FN’s Børnekonvention, Artikel 12). Børnereporterprogrammet giver børn en platform til at udtrykke sig om globale problemstillinger og bidrager til at opfylde denne
rettighed.

Styrke uddannelsesmæssige Fordele: Programmet tilbyder en unik læringsoplevelse uden for klasseværelset. Børn lærer om journalistik, kommunikation og de specifikke emner, de rapporterer om, hvilket udvider deres horisont og forbedrer deres kritiske tænkning og forskningsfærdigheder.

Fremme Interkulturel Kommunikation og Venskaber: Gennem møder og interaktioner med børn fra forskellige kulturer, udvikler børnereporterne interkulturelle kommunikationsfærdigheder
og skaber venskaber på tværs af grænser. Disse oplevelser kan reducere fordomme og fremme en mere inkluderende og forstående verdensopfattelse.

Øge Praktisk Læring om Rettigheder og Inklusion: Ved at se og rapportere om konkrete hverdagssituationer, som påvirker børns rettigheder og inklusion, får børn en dybere forståelse af disse begreber. De lærer om vigtigheden af rettigheder, som fx adgang til uddannelse og sundhed, og de ser, hvordan man kan arbejde for at forbedre forholdene for sårbare grupper.

I videoerne nedenfor kan du se et eksempel på børnereporternes arbejde i Ghana, hvor de var på skattejagt efter alle FNs verdensmål, i samarbejde med vores lokale partnere:

da_DK