Child reporters


Vi vægter børns perspektiver højt og arbejder hårdt på at inddrage dem i vores arbejde. En af de måder vi gør det på er gennem vores børnereportere.

Derfor skal 4 børnereportere hjælpe os med, at formidle om det udviklingsarbejde vi laver i 100% for Børnene. Børn oplever verden på en anden måde end voksne. De ser ikke fattigdom og forskelle først, men i stedet mennesket bag: en ven, en dygtig fodboldspiller eller noget helt tredje. Børnenes autenticitet, nysgerrighed og ligefremhed formår at skabe broer mellem mennesker – både her i Danmark og i Kenya og Ghana.

Sustainable Development Goal Bingo 2022

I oktober i år drog 4 børnereportere til Kenya for at besøge børn og unge i Nairobi og Mombasa og høre om deres liv på gaden, på en kostskole, osv. Før turen spurgte vi børnene ind til deres tanker om Kenya og de børn de ville komme til at møde. Se videoen here. Reporterne var spændte og glædede sig til at finde ud af, hvilken slags børneliv de lever i Kenya.

Undervejs på turen mødte de 4 børnereportere børn der bor på gaden, børn på en kostskole og så spillede de deres helt eget Verdensmåls-bingo som de havde taget med hjemmefra. Vi tror på, at de oplevelser børnereporterne fik i Kenya i mødet med børn fra forskellige vilkår har kraften til at skabe nysgerrighed og engagement herhjemme i Danmark.

Med udgangspunkt i mødet med unge i Kenya, skal de 4 børnereportere udarbejde forskellige kreative produkter, såsom billeder og sange. De skal også udvikle et “Verdensmåls-bingo”, hvor de kreative indslag fra deres tur til Kenya indgår. De 4 børnereportere skal bagefter besøge udvalgte plejehjem og aktivitetscentre i Danmark.

Kunne en præsentation og et spil Verdensmåls-bingo være noget for dig eller der hvor du arbejder så kontakt Camilla Nielsen-Englyst på cne@100pct.org.


Børnereporter-tur 2019

100% for the Children was on a monitoring trip in August 2019 and was accompanied by two child reporters from Denmark – Emma at the age of 11 and Louis at age of 9. Together, we visited our partners to see good examples of how Ghanaian organizations and institutions work towards the UN's Sustainable development Goals. Emma and Louis managed to find almost all of the Sustainable Development Goals in collaboration with our partners. You can follow their search for the SDGs in the videos here.

en_GB