Projekter

Oplysningsarbejde i Danmark

Oplysningsarbejde i Danmark

DSCN0013 1 2


En vigtig del af 100% for Børnenes arbejde er at være tilstede i det danske civilsamfund og snakke med danskere. Det skaber engagement for- og viden om vores arbejde og om de mål, vi kæmper for. Skoler og frivillige laver indsamlinger for os, mens vi på festivaler og messer fortæller om de projekter, vi arbejder med. Fx har vi samarbejdet med et folkekøkken om at sætte fokus på sult, været på Grøn KBH for at fortælle om bæredygtighed, arrangeret en aften i Poesiens Hus med fokus på vores digtsamling og været på Sjællandsfestivalen for at oplyse om handicappedes rettigheder i Kenya. CHPevent støtter os med gratis stande på deres slotsmesser, hvilket vi er utroligt glade for. 

Kontakt Camilla på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du har en messe eller lignende, som kan hjælpe os til at fortælle endnu flere om vores arbejde. Vi sælger kunsthåndværk lavet af de børn og unge, vi arbejder med og fortæller historierne bag produkterne. 
 
Samarbejde med danske organisationer
Som led i vores arbejde har 100% for Børnene interesse i at etablere samarbejde og aftaler om strategiske partnerskaber med andre udviklingsorganisationer i Danmark. Derfor er vi også medlem af netværk for udviklingsorganisationer herunder Verdens Bedste Nyheder, CISU og Globalt Fokus.
 
Verdensmål i Øjenhøjde
100% for Børnene holder oplæg og laver fondsfinansierede projekter med danske folkeskoler. Det har til formål at gøre FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling håndgribelige for lærere og elever. Samtidig vil vi udbrede kendskabet til, hvordan mindre NGO’er arbejder med udvikling.
 
Poetic Empowerment
Kreativ skrivning er et middel til selvstændig tænkning og et alternativ til udenadslære, fordi det giver de unge lov til at udtrykke sig. Vi har brugt kreativ skrivning i vores CISU-støttede oplysningsprojekt Poetic Empowerment: Youth in Dialogue 2017, som nytænker hvordan kreativ skrivning og udviklingsarbejde kan spille sammen. Digtsamlingen af samme navn er et produkt af den platform, der blev skabt til at unge gadebørn og marginaliserede piger i Ghana kunne fortælle om deres erfaringer og udveksle dem med jævnaldrene fra to danske skoler i Randers. Du kan købe digtsamlingen for 200 kr og dermed støtte vores projekter. Skriv til Camilla på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. så står hun for forsendelsen.

Kreativ skrivning er integreret i REEP-projektet, hvor pigerne nu er begyndt at fremføre ghanesiske kvinders digte og skrive egne digte for at ‘empower’ deres stemmer og fortælle deres egne historier. Samtidig fungerer den som undervisningsmateriale på de to danske skoler og på centret for gadebørn (Catholic Action for Street Children) i Accra, hvor gadebørnene nu styrker deres stemmer igennem digtskrivning. 

Poetic Empowerment

Bliv medlem og støt en god sag

Det koster kun 100 kr. om året at bevare sit medlemskab, der løber fra januar og året ud. Det er da ikke meget, når man tænker på, hvor meget det betyder for 100% for Børnene. Så meld dig ind, forny dit medlemsskab eller giv en god ven en gave, der gør godt: