Projekter

Projekter i Ghana

Projekter i Ghana

Pebi Kids
I Ghana har 100% følgende tre projekter, der alle er særligt fokuseret på, at forebygge migration til storbyen Accra. Her søger mange unge et bedre liv, men ender på gaden og/eller med at arbejde på den store losseplads for elektronisk affald, Agbogbloshie. Derfor arbejder vi med skabe muligheder for uddannelse og indkomst i landområderne - og med at skabe alternativer for de børn og unge som nu lever på gaden og på lossepladsen. 

CAS: Børn og unge på gaden
100% for Børnene og Catholic Action for Street Children (CAS) har i en årrække haft et partnerskab for at synliggøre og styrke rettighederne blandt Accras gadebørn. CAS er en central spiller i forhold til gadebørn i Accra, primært i form af direkte serviceydelser rettet mod gadebørn. I samarbejdet med 100% for Børnene har CAS lagt en større indsats i holdningsbearbejdelse af offentligeden omkring gadebørns situation. Dette arbejde har været finansieret af Civilsamfund i Udvikling (CISU). Det vigtigste mål med projektet er, at de rette ansvarlige (den ghanesiske stat) får opbygget motivation, kapacitet og netværk, i forhold til i stigende grad selv at tage ansvar for gadebørnsproblematikker i Accra, suppleret af NGO indsatser.

Projektet har også givet gadebørnene en stemme gennem medier og kampagneaktiviteter, hvor de selv har kunne dele deres stærke beretninger om vilkårene og livet på gaden. Flere af børnene har et hårdt og farligt arbejde på lossepladsen Agbogbloshie i Accra, hvor drengene på billedet også befinder sig. Abass viser stolt sit certifikat frem, som han har fået for sin indsats i vores peer-to-peer program, hvor ældre gadebørn oplæres i rettighedsarbejde på gadeplan. Ældre gadebørn bliver dermed et styrket ’talerør’ i ønsket om statslig anerkendelse af gadebørnsproblematikker - men også en vigtig støtte for yngre gadebørn.


IMG 8542

Pebi - Børn og unge i Pebi
De drømmer om et bæredygtigt og donor-uafhængigt samfund i det lille fiskersamfund på kysten i Pebi. I et stærkt samarbejde med Kavlifondet er vi i gang med at virkeliggøre dette ønske. 

Der er blevet etableret en køkkenhave, som dagligt giver et nærigrigt måltid mad til over 100 skolebørn. Det betyder, at børnene får lov til at gå i skole af deres forældre – i stedet for at deltage i arbejdet med at skaffe mad. Der er også blevet etableret et bageri, som skaber arbejdspladser og indtægt til det lille samfund.

Det næste store projekt bliver en statsgodkendt skole. Vi er derfor gået sammen med Ingeniører Uden Grænser (IUG) om at bygge en ny skolebygning finansieret af Operate. Den nye skolebygning er vigtig for Pebis bæredygtighedsstrategi, da den vil betyde en anerkendelse af det lille samfund fra den ghanesiske stat – samt en fremtidssikring for at staten dækker de omkostninger, som er forbundet med at drive en skole. I et samfund hvor de fleste lever for under 1 USD om dagen er det altafgørende for børnenes uddannelse.


Skærmbillede 2018 09 05 kl. 14.29.20

REEP: Børn og unge på landet
Unge pigers uddannelse er en ret og ikke et privilegium. Det er det budskab vores samarbejdspartner Rural Education for Empowerment Programme (REEP) spreder i landområderne i det nordlige Ghana. Gennem deres radioprogrammer, når de ud til mere end 2 millioner lyttere og forældre.

Programmerne handler om at bevidstgøre forældrene om vigtigheden af uddannelse. Desværre er der stadig mange unge piger, som ikke når længere end til grundskolen – selvom ambitionerne og drømmene rækker langt videre.

I et stærkt samarbejde med Kavlifondet er der blevet etableret skoleklubber, hvor unge kvinder undervises i at tænke kritisk, selvstændigt og stille spørgsmål ved kvindens traditionelle rolle i det ghanesiske samfund. De lærer gennem rollespil, præsentationer og digtskrivning. Pigerne fungerer som rollemodeller og bruger deres viden aktivt til at undervise andre piger. De laver også teaterforestillinger i landsbyerne for visuelt at vise hvordan og hvor meget piger og kvinder kan bidrage til samfundet.

Læs mere om vores samarbejde med Kavlifondet her.

 

Bliv medlem og støt en god sag

Det koster kun 100 kr. om året at bevare sit medlemskab, der løber fra januar og året ud. Det er da ikke meget, når man tænker på, hvor meget det betyder for 100% for Børnene. Så meld dig ind, forny dit medlemsskab eller giv en god ven en gave, der gør godt: