Pigers skolegang

Unge pigers uddannelse skal være en ret og ikke et privilegium.

Unge pigers uddannelse skal være en ret og ikke et privilegium. Det er det budskab vores samarbejdspartner Rural Education for Empowerment Programme (REEP) spreder i landområderne i det nordlige Ghana. Sammen når vi ud til mere end 2 millioner lyttere – heriblandt forældre – igennem radioprogrammer.

Programmerne handler om at gøre forældre bevidste om vigtigheden af, at deres piger færdiggør en uddannelse. Desværre er der stadig mange unge piger, som ikke når længere end til grundskolen – selvom ambitionerne og drømmene rækker langt videre.

Med midler fra Kavlifondet har vi etableret skoleklubber, hvor unge kvinder undervises i at tænke kritisk, selvstændigt og stille spørgsmål ved kvindens traditionelle rolle i det ghanesiske samfund. De lærer gennem rollespil, præsentationer og digtskrivning. Pigerne fungerer som rollemodeller og bruger deres viden aktivt til at undervise andre piger. Som en af de yngre piger fortæller, “jeg måtte bare være med, for REEP-pigerne udstråler en særlig selvtillid”. REEP laver også teaterforestillinger i landsbyerne for at vise, hvordan og hvor meget piger og kvinder kan bidrage til samfundet.

Pigerne fortæller om projektet her.

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

På tre år har

Corona-venner

Corona har haft stor indvirkning på pigers skolegang i Ghana. Skolerne har i længere perioder været lukket og pigerne har i mellemtiden oplevet, at blive sat til at udføre huslige pligter fremfor at fokusere på deres uddannelse.

Derfor har vi, i samarbejde med vores partner REEP, startet et nyt projekt op med fokus på at fastholde piger i uddannelsessystemet. I projektet tilbyder vi undervisning via radioen så pigerne fortsat kan udvikle sig og vedligeholde deres viden og færdigheder indenfor de forskellige fag i skolen. Samtidig fungerer REEP-pigerne som civilsamfundsaktører i kampen mod corona. De er med til at sprede informationer om smitteveje og nedbryde uhensigtsmæssige myter om virussen i lokalsamfundene omkring dem.

da_DK