Gymnasiepiger i Ghana

Dette projekt har som formål at reducere antallet af piger, der må gå ud af gymnasiet pga. forskellige vanskeligheder.

De kommer sjældent videre end grundskolen - men har ofte drømme og ambitioner, der rækker langt videre.
 

Projektet foregår i den nordlige del af Ghana, hvor særligt forældrenes uvidenhed i forhold til vigtigheden af uddannelse, økonomiske begrænsninger og mangel på håb og tillid til fremtiden blandt børnene selv, er vigtige faktorer i forhold til at få adgang til skolegang.

 

thumb IMG 8463

REEP foretager uddeling af cykler til piger, der ved at kunne cykle distancen til et nærliggende gymnasium med større chance kan få lov at gå i skole. 

Aktiviteterne handler om at bevidstgøre forældrene om vigtigheden af uddannelse gennem radioprogrammer og besøg i landsbyområderne (brug af bl.a. forumteater) samt tildeling af studielegater til dygtige, men trængende, piger.

 

Pigerne organiserer sig gennem skoleklubber i et projekt, der er støttet af KavliFondet og kommunikationsfirmaet Operate.

 

Bliv medlem og støt en god sag

Det koster kun 100 kr. om året at bevare sit medlemskab, der løber fra januar og året ud. Det er da ikke meget, når man tænker på, hvor meget det betyder for 100% for Børnene. Så meld dig ind, forny dit medlemsskab eller giv en god ven en gave, der gør godt: