Projekter i Ghana

Pebi Kids
I Ghana har 100% følgende tre projekter:

CAS: Børn og unge på gaden
100% for Børnene og Catholic Action for Street Children (CAS) har i en årrække haft et parrnetskab for at synliggøre og styrke rettighederne blandt Accras gadebørn. Dette arbejde har været financieret af Civilsamfund i Udvikling (CISU).  Det vigtigste mål med projektet er, at de rette ansvarlige (den ghanesiske stat) får opbygget motivation, kapacitet og netværk, i forhold til i stigende grad selv at tage ansvar for gadebørnsproblematikker i Accra, suppleret af NGO indsatser.

Projektet har også givet gadebørnene en stemme gennem medier og kampagneaktiviteter, hvor de selv har kunne dele deres stærke beretninger om vilkårene og livet på gaden.

IMG 8542

Pebi - Børn og unge i Pebi
De drømmer om et bæredygtigt og donor-uafhængigt samfund i det lille fiskersamfund på kysten i Pebi. I et stærkt samarbejde med Kavlifondet er vi i gang med at virkeliggøre dette ønske. 

Der er blevet etableret en køkkenhave, som dagligt giver et nærigrigt måltid mad til over 100 skolebørn. Det betyder, at børnene får lov til at gå i skole af deres forældre – i stedet for at deltage i arbejdet med at skaffe mad. Der er også blevet etableret et bageri, som skaber arbejdspladser og indtægt til det lille samfund.

Det næste store projekt bliver en statsgodkendt skole. Den er vigtig i Pebis bæredygtighedsstrategi, da den vil betyde en anerkendelse af det lille samfund fra den ghanesiske stat – samt en fremtidssikring for at staten dækker de omkostninger, som er forbundet med at drive en skole. I et samfund hvor de fleste lever for under 1 USD om dagen er det altafgørende for børnenes uddannelse.

Læs mere om vores samarbejde med Kavlifondet her.


Skærmbillede 2018 09 05 kl. 14.29.20

REEP: Børn og unge på landet
Unge pigers uddannelse er en ret og ikke et privilegium. Det er det budskab vores samarbejdspartner Rural Education for Empowerment Programme (REEP) spreder i landområderne i det nordlige Ghana. Gennem deres radioprogrammer, når de ud til mere end 2 millioner lyttere og forældre.

Programmerne handler om at bevidstgøre forældrene om vigtigheden af uddannelse. Desværre er der stadig mange unge piger, som ikke når længere end til grundskolen – selvom ambitionerne og drømmene rækker langt videre.

I et stærkt samarbejde med Kavlifondet er der blevet etableret skoleklubber, hvor 100 unge kvinder undervises i at tænke kritisk, selvstændigt og stille spørgsmål ved kvindens traditionelle rolle i det ghanesiske samfund. De lærer gennem rollespil, præsentationer og digtskrivning. Pigerne fungerer som rollemodeller og bruger deres viden aktivt til at undervise andre piger. De laver også teaterforestillinger i landsbyerne for visuelt at vise hvordan og hvor meget piger og kvinder kan bidrage til samfundet.

Læs mere om vores samarbejde med Kavlifondet her.


Skærmbillede 2018 09 05 kl. 14.30.43

Bliv medlem og støt en god sag

Det koster kun 100 kr. om året at bevare sit medlemskab, der løber fra januar og året ud. Det er da ikke meget, når man tænker på, hvor meget det betyder for 100% for Børnene. Så meld dig ind, forny dit medlemsskab eller giv en god ven en gave, der gør godt: