Ambassadører for Verdensmålene


I 2020 fortsætter det internationale samarbejde om at nå FNs 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling inden 2030

Unge mellem 15-35 år udgør omtrent 33% af befolkningen i Ghana. Alligevel har de næsten ingen indflydelse på de politiske beslutninger, der påvirker og handler om dem. De har heller ingen indflydelse på landets arbejde med Verdensmålene.

I 2019 fortsætter det internationale samarbejde om at nå FNs 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling inden 2030. ‘Ligestilling mellem kønnene’ og ‘Mindre ulighed’ er to af de mål som hele verden skal samarbejde om at muliggøre. Det er vigtigt, at det ikke kun er organisationer, politikere eller virksomheder som skal definere, hvordan vi kommer i mål.

Derfor arbejder vi med, at give unge mennesker mulighed for at påvirke den globale udviklingsagenda. De skal være med til at skabe positive forandringer for dem selv, deres familie og deres land.

Sammen med den ghanesiske organisation Youth Empowerment Synergy (YES-Ghana) har vi startet et projekt, der skal hjælpe dette på vej. De unge skal turde italesætte og udfordre de kulturelle normer og konventioner som gør det svært for dem at engagere sig. Kun på den måde kan vi skabe de rigtige rammer for, at ungdommen får den viden, der skal til, for at de kan blive beslutningstagere.

I projektet skal vi både lave undervisningsmateriale, etablere 20 Verdensmåls-organisationer og organisere en national skrivekonkurrence med det formål, at styrke de unges stemmer og etablere bæredygtige rammer for, at de kan blive hørt. Projektet skal også styrke de ungdomsorganisationer, der allerede eksisterer. Nedenfor kan du få et indblik i de fælles løsninger og/eller udviklingsområder som Joseph, Chleo-Patra, Caroline, Regina og Yolanda peger på i deres essays. De fem unge blev alle udvalgt som vindere af essay-konkurrencen med Yolanda Amankwaah Danso fra Kumasi på førstepladsen. Du kan læse hele de 5 essays her.

Vores arbejde er finansieret af CISU – Civilsamfund i Udvikling