Ambassadører for Fred


I Ghana skal der afholdes valg i december 2020. Her skal befolkningen beslutte, hvem deres næste præsident skal være.

Selvom Ghana er kendt som det demokratiske fyrtårn i regionen er der under de sidste valgperioder opstået uro og konflikt i den nordlige del af landet. Den unge befolkning i det nordlige Ghana er både en del af problemet og løsningen.

I 2020 skal Ghana vælge deres næste præsident. For at sikre at valgperioden forløber fredeligt har vi sammen med den ghanesiske organisation YOTA startet et projekt, der skal hjælpe dette på vej.

De unge i det nordlige Ghana er under tidligere valgperioder blevet brugt af politikere og lokale ledere til at skabe uro og optøjer til fordel for politiske partier. De unge er en særlig sårbar gruppe i samfundet på grund af dårlige uddannelsesmuligheder, høj arbejdsløshed og manglende viden om rettigheder og lovgivning.

I stedet for at være roden til uro og vold skal de unge blive Ambassadører for Fred. I projektet vil de unge deltage i lokale ungdomsforums, hvor de får mulighed for at tale med politi, lokale ledere, politikere, Rådet for Fred i Ghana og mange andre. 60 unge vil blive udvalgt som ‘Ambassadører for Fred’ og vil lære at planlægge og udføre fredsbevarende aktiviteter under en fredsambassadør camp.

Op til valget vil de 60 fredsambassadører implementere de fredsbevarende aktiviteter de har planlagt under campen – alt fra kampagner i radioen til møder i den lokale kirke. Ikke nok med det, får de 60 fredsambassadører også en afgørende rolle under valget som valgobservatører.

Du kan følge de unges kamp for fred på Instagram under hashtagget #iStandForPeace.

Vores arbejde er finansieret af CISU – Civilsamfund i Udvikling

da_DK