Skattejagt for Verdensmålene

I et nyt CISU-støttet projekt er to børnereportere fra Danmark taget til Ghana for at finde FN’s Verdensmål. 

De to børnereportere skal rundt på skoler og ældrehjem i Danmark for at fortælle om deres skattejagt. De kommer til at fortælle børn og ældre om Verdensmålene og om samarbejdet mellem Danmark og Ghana.

I august 2019 var 100% for Børnene på en monitoreringsrejse og havde her selskab af to børnereportere fra Danmark – Emma på 11 år og Louis på 9 år. Sammen besøgte vi vores partnere for at se gode eksempler på, hvordan ghanesiske organisationer og institutioner arbejder for FN’s Verdensmål.

Skattejagten

På deres skattejagt lykkedes det Emma og Louis at finde stortset alle FN’s Verdensmål i samarbejde med vores partnere Catholic Action for Street Children (CAS), Rural Education for Empowerment Program (REEP), PEBI landsby og den Danske Ambassade i Ghana. Emma og Louis besøgte også en nationalpark for at undersøge nærmere, hvordan man i Ghana passer på både dyr og jord og en sundhedsklinik, hvor de talte med to sygeplejersker om, hvordan de hjælper til under fødsler og behandler syge patienter.

Efter deres hjemkomst har Louis og Emma været ude på 1 ældrehjem og 2 skoler for at fortælle om deres tur til Ghana, mødet med partnerne og de Verdensmål de sammen fik identificeret.

OK-huset Lotte er et af de ældrehjem, hvor Louis og Emma allerede har været ude og holde oplæg. Tilbagemeldingen er, at børn der formidler kan noget helt specielt. Beboerne lyttede interesseret, bød selv ind med egne fortællinger fra gamle dage og sammen havde de en god snak om de oplevelser Louis og Emma er kommet hjem med.

Lyder et oplæg som noget for dig – den skole, plejehjem, virksomhed eller noget helt fjerde du arbejder hos – så skriv til os på contact@100pct.org

Projektet er finansieret gennem CISU – Civilsamfund i Udvikling.

da_DKDANISH