Venskab og Verdensmål i Fredensborg

I et nyt engagementsprojekt med Crossing Borders, Promentum og 7 skoler i Fredensborg Kommune skal 100% for Børnene være med til at skabe venskaber og tale om FN’s Verdensmål med elever og lærere fra både Kenya, Ghana og Danmark.

Om projektet

I et samarbejde med Crossing Borders, Promentum og 7 folkeskoler i Fredensborg Kommune skal vi uddanne verdensmålsambassadører som skal drive små udviklingsprojekter inden for bæredygtig udvikling i lokalsamfundet i Fredensborg. Udover det får de 7 danske skoler en venskabsskole hver i Afrika.

Projektet startede op i slutningen af 2021 og skal løbe 2 år frem. På de to år skal 21 elever fra 8. klassetrin, 21 lærere og 14 skoleledere blive Verdensmålsambassadører. De skal også være med til at sikre, at deres skoler og lokalsamfundet i Fredensborg bliver engageret ind i den bæredygtige udviklingsdagsorden. I alt forventes 800 elever fra de 7 skoler at blive inddraget i projektet gennem de aktiviteter som Verdensmålsambassadørerne igangsætter på skolerne.

Efter lærere, elever og skoleledere er klar til at træde ud som Verdensmålsambassadører skal deres skole sammen med en skole i Afrika opbygge et venskab. Her skal vidensdeling, erfaringsudveksling og fælles engagement være med til at drive den bæredygtig udvikling fremad.

I Kenya og Ghana har vores to partnere Positive Life Kenya og REEP hjulpet med at udpege 2 skoler som skal deltage i projektet. Udover at være venskabsskole til en dansk skole skal de også være med til at producere materiale om Verdensmålene i den lokale kontekst i Kenya og Ghana. Det materiale skal bruges i Danmark til at fortsætte venskabet og engagementet for FN’s Verdensmål mange år frem. Selv efter de 21 elever der netop nu er i gang med at blive Verdensmålsambassadører har færdiggjort deres 9. klasse.

en_GB