Artikler

”Tea without sugar”

Sammen med Periamma træner og uddanner vi lærere og elever på 24 forskellige skoler beliggende i nogle af de største slumområder i Nairobi og på landet i Rift Valley frem til maj 2019. Fokus er på de tabuiserede emner: Seksualitet og køn. Projektet er finansieret af CISU - Civilsamfund i Udvikling. Vores lokale projektkoordinator Carsten tager dig med ind i det kenyanske klasseværelse i en fortælling fra projektet.

Kender du en jobsøgende som vil gøre en stor forskel for 100% for Børnene?

100% for Børnene er skabt af frivillige kræfter. Vi har derfor meget stor glæde af det samarbejde, vi har med Akademikernes A-Kasse, som rekrutterer praktikanter til vores daglige arbejde. Vi søger nu en initiativrig, kreativ person, der har lyst til at gøre en forskel for de udsatte børn og unge, vi arbejder med. 

Terapeuter fortæller om glæderne og udfordringerne ved at arbejde med børn med særlige behov i Kenya

Da Signe Møller første gang kom til Kibarani losseplads i Kenya for 10 år siden blev 100% for Børnene skabt. Siden har vi arbejdet mere og mere med børn med særlige behov. For mange børn fra lossepladsen er handicappede på grund af fejlernæring og dårlig hygiejne. Vi arbejder sammen med Association for the Physically Disabled of Kenya (APDK) om at forbedre vilkårene for nogle af disse børn. 

Gymnasiepiger fortæller

“Hver dag ser jeg fattige mennesker dø af sygdomme, der kan kureres. Min ambition for Ghana, er at have sunde borgere som er i stand til at arbejde for bæredygtighed. Som I ved, vil et land som Ghana ikke få en større og stærkere økonomi, så længe dets befolkning ikke er raske og stærke.”

Forebyggelse af trafficking

Uddannelse er med til at forebygge menneskehandel. Og handel med mennesker, eller trafficking, er en af de største globale industrier. 100% for Børnenes indsats ligger i at arbejde med den gruppe af børn og unge som er udsatte for at blive ofre for trafficking. Det er især gadebørn. 

Vores forkvinde fortæller om arbejdet for handicappedes rettigheder

I mine øjne har disse forældre noget ganske særligt. De har en vilje af en anden verden, og jeg har den dybeste respekt for den indsats de gør. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at APDK (APDK Rehabilitation Clinic) ligger mit hjerte meget nært. Første gang jeg besøgte projektet var tilbage i 2010, hvor jeg var afsted som frivillig i to måneder i forbindelse med min bacheloropgave på socialrådgiverstudiet og jeg må indrømme, at det var kærlighed ved første blik. 

Hilsen fra lærerne i Pebi

Kavlifondet har igennem flere år støttet op om 100%’s projekter både i Ghana og Kenya, og har i høj grad været med til at sætte skub i sejlene i Pebi. Kavlifondet skriver her om projekterne i Pebi, hvor vi i fællesskab skaber muligheder i det ellers marginaliserede samfund uden indtægter. Med deres hjælp har vi bl.a. lavet en skole, et madprogram, en køkkenhave og et bageri, som alle har til formål at gøre børnene og deres familier uafhængige af støtte.

Seksualitet på skoleskemaet

Sammen med både piger og drenge og skolelærere har vi startet et nyt projekt omkring et gængs tabu: kropslighed og seksualitet. Projektet er finansieret af CISU - Civilsamfund i Udvikling. Vi er startet på et udvalg af skoler i landområder og i slumområder sammen med vores partner på projektet, den lille NGO Periamma, og den lokale ekspert The Centre for the Study of Adolescence Kenya.

Få et indblik i projektets opstart med den lokale koordinator Carstens fortælling. 

Bliv medlem og støt en god sag

Det koster kun 100 kr. om året at bevare sit medlemskab, der løber fra januar og året ud. Det er da ikke meget, når man tænker på, hvor meget det betyder for 100% for Børnene. Så meld dig ind, forny dit medlemsskab eller giv en god ven en gave, der gør godt: